ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI SOSYAL BİNA

ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI SOSYAL BİNA

Proje Bilgileri

MİMARİ TASARIM PROJESİ
MİMARİ UYGULAMA PROJESİ
PEYZAJ PROJESİ
PROJE YERİ / TARİHİ: İSTANBUL / 2014 – 2015
TOPLAM İNŞAAT ALANI: 2.687 m²
 
İŞVEREN: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ – YÜKSEL PROJE
MİMARİ EKİP: NİLÜFER ÇİÇEK, TUĞÇE DARCAN, NERGİS KUM SEZER, A. CANSIN ÖZER, MUSTAFA ŞELECİ
PEYZAJ PROJESİ: ARTI EKSİ PEYZAJ

ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI – SOSYAL BİNA

Proje alanının merkezi bir noktasında konumlandırılan sosyal binaya ve anayol kenarında yoğunlaşan rekreasyon alanlarına doğru yönelen konaklama birimleri, sosyal bina önünde yay şeklinde sıralanarak doğal bir meydan oluşturmuştur. Kamp alanının merkezinde kurgulanmış olan bu meydan, sosyal bina kütlelerini birbirine entegre eden bir geçiş aksıyla rekreasyon alanlarına bağlanmıştır. Böylelikle, merkezi bir toplanma noktasından, yemekhane, kafe, konferans salonu, fitness salonu, amfi tiyatro ve sosyal etkinlik alanlarına kolay erişim sağlanmıştır. Tekrar eden çerçevelerden oluşan çelik konstrüksiyon aracılığıyla tanımlanmış olan geçiş aksının sol tarafında kalan kütlede, aynı anda 300 kişiye hizmet verebilecek kapasitede bir yemekhane; mutfak, depo ve yeterli sayıda ıslak hacimle birlikte çözümlenmiştir. Geçiş aksının sağ tarafında kalan kütlelerde ise; 200 kişilik çok amaçlı salon, kafe, fitness salonu ve oyun salonu ıslak hacim gruplarıyla birlikte planlanmıştır. Diğer tüm tesis binalarında olduğu gibi iç mekanlar ve ara geçiş alanları engellilerin kullanımına uygun ölçüler ve malzemeler ile detaylandırılmıştır. Farklı yüksekliklerdeki kütleler içinde çok amaçlı salonun cepheleri doğal taş kaplama ile özelleştirilerek sosyal yapının yalın görüntüsü içinde dikkat çekici hale getirilmiştir.