ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI GİRİŞ BİNASI

ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI GİRİŞ BİNASI

Proje Bilgileri

MİMARİ TASARIM PROJESİ
MİMARİ UYGULAMA PROJESİ
PEYZAJ PROJESİ
PROJE YERİ / TARİHİ: İSTANBUL / 2014 – 2015
TOPLAM İNŞAAT ALANI: 160 m²

İŞVEREN: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ – YÜKSEL PROJE
MİMARİ EKİP: NİLÜFER ÇİÇEK, TUĞÇE DARCAN, NERGİS KUM SEZER, A. CANSIN ÖZER, MUSTAFA ŞELECİ
PEYZAJ PROJESİ: ARTI EKSİ PEYZAJ

ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI – GİRİŞ BİNASI

Yaz kampına giriş alanını tanımlayan yapıda, araç ve yayaların tesise kontrollü girişini sağlayan bir güvenlik birimi, tesis içi güvenlik kameralarının takibine olanak tanıyan CCTV odası ve görevlilerin kullanabileceği bir ıslak hacim bulunmaktadır. Güvenlik binasının hemen yanında, engelliler ve ailelerini kampa getiren servis araçlarına iniş – biniş esnasında bekleme alanı olarak kullanılabilecek, günışığının direkt etkisine ve yağmura karşı korunaklı hale getirilmiş geniş bir yarı açık oturma alanı tasarlanmıştır. Sık aralıklarla sıralanmış ahşap dikmelerle farklılaşan bu bölüm, betonarme giriş yapısı içinde özelleşerek kampa giriş alanını dikkat çekici hale getirmiştir.