ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI HAVUZ BİNASI

ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI HAVUZ BİNASI

Proje Bilgileri

MİMARİ TASARIM PROJESİ
MİMARİ UYGULAMA PROJESİ
PEYZAJ PROJESİ
PROJE YERİ / TARİHİ: İSTANBUL / 2014 – 2015
TOPLAM İNŞAAT ALANI: 3.475 m²
 
İŞVEREN: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ – YÜKSEL PROJE
MİMARİ EKİP: NİLÜFER ÇİÇEK, TUĞÇE DARCAN, NERGİS KUM SEZER, A. CANSIN ÖZER, MUSTAFA ŞELECİ
PEYZAJ PROJESİ: ARTI EKSİ PEYZAJ

ŞİLE ENGELLİLER YAZ KAMPI – HAVUZ BİNASI

Engelli bireylerin fiziksel kapasitelerini geliştiren ve psikolojik açıdan olumlu yönde ilerleme kaydetmelerini sağlayan hidroterapi yönteminin uygulanabileceği kapalı bir havuzun bulunduğu ayrı bir bina tasarlanmıştır. Bina girişinde kirli tekerlekli sandalyelerin temiz sandalyelerle değişimi için özel bir alan kurgulanarak bina içinde sterilizasyonun sağlanmasına yönelik önlem alınmıştır. İç düzeni engellilerin kullanımına ve sirkülasyonuna en uygun şekilde planlanmış olan soyunma odalarının açıldığı hol, hem yüzme salonuna hem de vitamin bar ile birlikte önerilen fitness salonuna geçişi sağlayacak şekilde konumlandırılmıştır. Üzeri cam ışıklıkla kaplı aydınlık holler ile birbirine bağlanan farklı fonksiyon alanlarının bulunduğu kütleler, genel olarak sade bir cephe tasarımına sahiptir. İçinde fitness salonunun çözümlendiği bölüm ise ahşap dış cephe kaplaması ile farklılaştırılarak vurgulanmıştır.